سرکتاب دینی و استخاره

ساخت وبلاگ

یکی از روش هایی که مردم به دنبال نجات و سردرگمی های خود هستند سرکتاب گرفتن دینی است. سر کتاب باز کردن یعنی اینکه با تفال به کتابی، به پیش بینی آینده بپردازیم.

برای شما هم پیش آمده که در مورد مسئله مهمی باید تصمیم گیری کنید و یا بخواهید از خوب و بد کاری و یا آینده و عاقبت کاری اطلاع پیدا کنید حال ممکن است دیگران به شما بگویند که برو پیش فلانی و سرکتاب باز کن و یا فلانی استخاره های خوبی می کند و یا فلانی فال های خوبی می گیرد.

یکی از پرطرفدارترین روش ها برای تشخیص در تردیدها، استخاره و سرکتاب گرفتن دینی است

باز کردن سر کتاب

تفاوت استخاره با سرکتاب گرفتن

معنای استخاره
استخاره در لغت به معنای «طلب خیر کردن» است، و در اصطلاح به معنای طلب خیر از خداوند در امور زندگی است. انسان هر کاری را که می خواهد انجام دهد از خداوند می خواهد تا در آن خیر باشد و آثار آن در زندگی دنیوی و اخروی و نیز مادی و معنوی آشکار شود.

استخاره در روایات
از امام صادق علیه السلام روایات شده:«اگر کسی از خدا طلب خیر کند خداوند به او خیر می دهد» (بحارالانوار، ج91، ص226 )- و در روایت دیگری روش و چگونگی استخاره از امام صادق علیه السلام اینگونه بیان شده:دو رکعت نماز بخوانید بعد استخاره کنید، طلب خیر کنید.» (وسائل الشیعه، ج5، ص204)

نکته مهم در باب استخاره (جایگاه استخاره)
استخاره چه موقع باید انجام بگیرد؟ آیا برای هر کاری می توان استخاره گرفت؟ جایگاه استخاره زمانی است که انسان به کلی در امری متحیر و وامانده باشد به طوری که نه عقل خودش وی را به خوبی و بدی آن راهنمایی می کند و نه عقل دیگری راه خیر و شر را به او می شناساند در اینجا انسان می تواند با حال اضطرار به خداوند پناه ببرد و از او راهنمایی جوید. 

در واقع در کارهای مختلف انسان می تواند بعد از استمداد از عقل و فکر و مشورت با افراد مطلع، در صورتی که مطلب برایش ابهام دارد و در حالت تحیر و تردید قرار دارد با خداوند مشورت کند و استخاره با قرآن یا تسبیح انجام دهد تا تحیر او را از بین برود، مسلما توجه به خداوند در این حالت آن هم توام با خلوص نیت موثر است و خداوند راه خیر و صلاح را به او نشان می دهد.

هر آنچه دعاست اینجاست...
ما را در سایت هر آنچه دعاست اینجاست دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سعید بازدید : 137 تاريخ : چهارشنبه 14 ارديبهشت 1401 ساعت: 16:35